Паскалев: Организациите, правещи опити за еврофинансиране, са облекчени
Паскалев: Организациите, правещи опити за еврофинансиране, са облекчени / netinfo

След поетия от Министерството на финансите ангажимент за съфинансиране на проекти към програмите на Европейския съюз има голямо облекчаване за всички организации, които правят опити за подобно финансиране. Това обяви зам.-председателят на Комисията за регионално развитие към Народното събрание Костадин Паскалев на дискусия в Благоевград. Срещата бе под надслов „Възможностите за финансиране на младежки и спортни организации”.

„Реализацията на такива проекти не е трудна, тъй като единствения финансов ресурс, който е необходим, е за проектиране”, обяви още на срещата Костадин Паскалев.

Има три източника на финансиране на спортните клубове - това са бюджета на Държавната агенция за младежта и спорта, оперативните програми чрез средствата на европейския съюз и хоризонталните програми на европейския съюз.

За да могат да се реализират проекти са нужни няколко неща, според Костадин Паскалев: информация за източниците за финансиране, идея, разполагане с професионално подготвени хора, организацията или дружеството да може да реализира проекта, както и добри партньори.