/ Istock
Хиляда хуманоидни робота трябва да влязат успоредно с хората на поточните линии до края на 2025 г.
Оптимус Праим донесе милиарди (над $5,2 млрд.) на Paramount за седемте серии (включително Bumblebee) от 2007 г. Какво по-удачно име можеше да избере Мъск за своя хуманоиден робот от Optimus? Неговият повелител на Аутоботите скоро трябва да застане на поточната линия, на която се сглобяват “Тесли“.

Милиардерът, който убеди акционерите, че трябва да му изплатят бонуси в размер на $56 млрд. в акции, увери, прогресът в развитието на роботите е „масивен“. Но по-важното е, че планира да разгърне „над хиляда“ – или потенциално „няколко хиляди“ – робота Optimus в заводите на Tesla до края на 2025 г.

Той разкри още, че хуманоидният робот ще премине „една основно хардуерна ревизия“ по-късно тази година. По време на акционерната среща в средата на юни Мъск показа и видео на роботи (два), работещи автономно в завода. Той твърди, че „няколко други се движат свободно в офисите ни в Пало Алто“.

След като премине въпросната хардуерна ревизия, определен брой роботи ще бъдат пуснати в завода в Тексас, където тестовете ще продължат.
Крайната цел е до края на следващата година да има „над хиляда, може би няколко хиляди“ Optimus робота в заводите на марката.

Каква дейност ще извършват, това не е ясно, но Tesla казва, че Optimus е идеален за извършване на „небезопасни, повтарящи се или скучни задачи“.

Напомняме, че Мъск предвиди преди време, че роботът може да стане по-голям източник на приходи и печалба от автомобилите.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня