Очакват двуцифрен ръст на проходите от продажби на яхти Ferretti
Очакват двуцифрен ръст на проходите от продажби на яхти Ferretti / снимка: Sofia Photo Agency

Цените на горивата може да растат, а потребителските разходи да намаляват, но това не спира супер богаташите де си купуват луксозни яхти, каза изпълнителният директор на италианския производител на яхти Ferretti, предаде Reuters.

Компанията очаква двуцифрен ръст на приходите благодарение на „надулите платната” нови пазари в Европа, Азия и Близкия изток, каза Виченцо Канатели

„Ако говорим за яхтите от 45-80 метра, ние приемаме поръчки за 2012-2013 година. Това е сегмент, който се развива много добре”, каза Канатели.

Тъй като расте популярността на Хърватия като туристическа дестинация, има силно търсене от страна на близки държави като Русия, но и от такива като Украйна, България и Румъния.

Канатели каза, че Ferretti търси възможности за съвместни инвестиции в съоръжения за акостиране, за да се преодолеят инфраструктурните проблеми. В Дубай например компанията е построила заедно с компания за недвижими имоти кули с апартаменти на брега, като жилищата могат да бъдат закупени заедно с яхта, акостирана там.