Настояват министри да се намесят за проблема с площадката край Горни Богров
Настояват министри да се намесят за проблема с площадката край Горни Богров / netinfo

Шест екоорганизации изпратиха писмо до медиите, в което настояват министрите на околната среда и водите Джевдет Чакъров, на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и на строителството Асен Гагаузов да се намесят при решаване на проблема с площадката за временно складиране на отпадъци край Горни Богров.

Според Национално движение "Екогласност", Инициативен комитет "За екологична и гражданска защита на жителите на Горни Богров", инициативен комитет "За опазване на околната среда в село Мусачево", сдружение "Нови хан-европейско селище", екосдружение "Връбница-Надежда" и инициативен комитет "Мрамор" разрешението за ползване на площадката е издадено в нарушение на закона и там не трябва да се извоздат бали.

Срещу складирането на боклук край Горни Богров е възразил собственик на съседен имот, допълват еколозите. Те предупреждават, че ако министрите не се произнесат по казуса, ще се обърнат към Върховния административен съд.

Във вторник след среща между министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров и столичния кмет Бойко Борисов по проблемите на софийските отпадъци, министъра заяви, че площадката е напълно законна.