НАПИ установи нарушения при 21 проекта по ОП „Регионално развитие”
НАПИ установи нарушения при 21 проекта по ОП „Регионално развитие” / netinfo

Бившият пътен фонд, който вече е преобразуван в агенция към премиера, е раздал неправомерно обществени поръчки за 21 проекта по Оперативна програма "Регионално развитие" на обща стойност над 500 млн. лева. Това обяви председателят на Наздорния съвет на Националната агенция „Пътна инфраструктура" Иван Атанасов пред Дарик.

Новото ръководство установило редица нарушения при провеждането на търговете. НАПИ ще отмени избора на изпълнители по всичките 21 проекта и ще организира нови тръжни процедури. На среща при премиера в понеделник ръководството на агенцията и вицепремиерът Меглена Плугчиева са обсъдили работата на новата структура. Ето какво още каза Атанасов:

Ние решихме да върнем всички 21 лота, които имат проведени тръжни процедури и сключени договори и да се прекратят договорите, тъй като има съществени нарешения при процедурите и при провеждането на търговете, самите методики, договорите, начинът, по който са подготвени.

Оценката ви за ОП „Транспорт” какво показва?

Има забавяне на строителството при АМ „Люлин”. В момента са изпълнени едва 14 процента. С тези темпове смятаме, че крайните срок – края на 2010 година, става проблематичен.