Теменужка Петкова
Теменужка Петкова / БГНЕС
Предизборната кампания в пикова фаза. Мисля, че колегите от БСП имат къса памет“. Така коментира енергийният министър Теменужка Петкова пуснатия от БСП сигнал до прокуратурата за енергиен монопол на фирми, близки до Христо Ковачки, предаде репортер на БГНЕС.
 
На пресконференция депутатът от БСП Кирил Добрев отбеляза, че българският производител плаща изключително висока цена за електроенергия, и „е крайно време да се сложи край на безумията, които битуват в държавата ни". За него е нелогично как съседни на България страни купуват електроенергията на цени в пъти по-ниски от хората, които живеят там, където тя се произвежда.

БСП ще внесе сигнал в прокуратурата за свързани лица в енергетиката
 
„Разбирам се става дума за кампания, но когато говорим за енергетика трябва да бъдем пунктуални“, отговори на обвиненията Петкова и посочи, че средната цена на енергийната борса в България за периода юни-август е 48,59 евро, а в Румъния например – 50 евро и не е най-високата в ЕС, както твърди опозицията.
 
Според Петкова, ако БСП, както и всеки гражданин, имат сигнали за нарушения на борсата - да сезират съответните органи.

На въпрос дали може да каже, че в енергетиката има монопол на дружества, свързани с Христо Ковачки – Петкова заяви, че не може да твърди подобно нещо.
БГНЕС