Лукарски: Вярвам в бизнес духа на българина
Лукарски: Вярвам в бизнес духа на българина / Darikradio.bg

"Вярвам в бизнес духа на българина".

Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски, който официално връчи подписани до първия краен срок договори по процедура „Подобряване на производствения капацитет в МСП" на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г.

Лукарски поясни, че се надява този финансов ресурс да бъде използван в най-добра степен за технологична модернизация на бизнесите, което до доведе до ръст на производството им и нови работни места.

Близо 70% от лошите заеми са на фирми

"116,4 млн. лв. е ресурсът, който ще отиде за проекти на повече от 200 фирми. Надявам се да има ефективност от тази безвъзмездна помощ. Вярвам във вашия предприемачески дух. Вярвам в бизнес духа на българина и съм сигурен, че това е едно добро начало", добави икономическият министър.

Той обясни, че критериите по процедурата за одобряването на проектите е била прозрачна и обективна. Топката е във вас, надявам се да изпълнявате проектите прозрачно, обърна се Лукарски към бизнесмените в залата. При неизпълнение на проектите ще бъдат налагани финансови корекции, предупреди министърът на икономиката.

Има ли оптимизъм сред бизнеса за следващата година

Божидар Лукарски изрази надежда, че тази година ще бъде годината на внедряване на иновациите в малките и средни производства.

От общо 844 проектни предложения, подадени до първия краен срок по процедурата, са одобрени 202 проекта.

Източник: БГНЕС