Кредитната криза се отразява негативно на британците
Кредитната криза се отразява негативно на британците / снимка: БГНЕС
Британските семейства трябва да намалят пазаруването, храненето извън дома и почивките, тъй като кредитната криза започва сериозно да се отразява на техните спестявания, показва ново проучване на вестник "Дейли телеграф".

След като цената на живота за средно статистическото британско домакинство се е увеличила с 1800 паунда годишно, вече са налице първите доказателства как британците променят навиците си на харчене, за да се справят с икономическата криза, показва проучването.

Британците от средната класа все повече се насочват към нискобюжетните супермаркети, магазини с намалени стоки, хотели и компании, даващи под наем коли на по-ниски цени, пише "Дейли телеграф". На фона на отчитащите загуби престижни вериги, магазините с намалени облекла "Праймарк", например, бележат 4-процентно увеличение на печалбите, а продажбите на веригата евтини супермаркети "Алди" са скочили с 25 процента.

Нискобюджетната хотелиерска верига "Травълодж" е увеличила продажбите си също с 25 процента. Ресторантите съобщават за липса на клиенти. Повечето британците предпочитат да си купят готова храна, а не да излизат на обяд или вечеря, отбелязва "Дейли телеграф".