Компании на „Трейс груп холд” изпълняват нови проекти за 45 млн. лв.
Компании на „Трейс груп холд” изпълняват нови проекти за 45 млн. лв. / netinfo

Осем нови проекта на обща стойност над 45 млн. лева изпълняват компании от структурата на „Трейс груп холд”, съобщиха от дружеството. Четири от тях са за изграждане на водопроводната мрежа на Стара Загора, един – за нови пътища и настилки, и три за реконструкция и ремонт на стари пътища от ІІ и ІІІ клас.

„Мостинженеринг” започна ремонта на две пътни отсечки с дължина 39 км в района на Елхово. Очаква се проектът да бъде завършен в края на май 2009 г., а стойността на реконструкцията е 20,5 млн. лв. Водещото дружество в структурата на холдинга - „Пи Ес Ай” работи по 7 нови обекта за над 24,7 млн. лв.

Компанията ще проектира и изгради пътен участък с дължина 35,8 км от гр. Шипка до границата с Пловдив, за които ще получи 12,3 млн. лв. Дружеството участва и в четири от шестте лота на проекта “Реконструкция на водоснабдяването на град Стара Загора. По два от тях работи самостоятелно, а при другите два е водещ изпълнител в консорциума „Трейс-Райкомерс”, като стойността на самостоятелните договори е 3 млн. лв., а контрактите на консорциума са за 5 млн. лв.

„Пи Ес Ай” ще реконструира и 7,6 км от трасето Старозагорски Минерални Бани – Пъстрово и още 6 км от Братя Даскалови до Православ. Стойността на договора е 3,9 млн. лв. Отделно за 426 897 лв. ще бъде изградена и пътна настилка в района на тракийската гробница – мавзолей Оструша и Голяма Арсеналка в община Казанлък.

На 15 декември на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А”, под борсов код TRACE, започва вторичната търговия с акции на „Трейс груп холд”, припомниха от дружеството.