Независимият депутат Георги Кадиев смята, че обясненията за купуването на луксозни джипове за горските стопанства са смешни.

Вчера министърът на земеделието Десислава Танева обяви, че няма да спре обществените поръчки за скъпи водила в четири от шестте горски предприятия. Тя се мотивира с това, че ловният туризъм е скъпо удоволствие, а покупката на джиповете е въпрос към мениджмънта. От своя страна държавата се интересува от постигнатите резултати от предприятията по различни параметри и по думите й те се подобряват.

Горски предприятия купуват скъпи джипове за ловен туризъм

"Според мен Десислава Танева излъга за ловния туризъм", категоричен бе Кадиев пред Нова телевизия.

Същевременно директорът на Южноцентрално държавно предприятие Ботьо Арабаджиев заяви, че луксозните возила са предназначени за "централното управление". 
"Казват, че щяло да има монитори на задната седалка, за да може да се пращат имейли. Всички знаем защо са тези монитори - да може като ходят на море, децата да гледат филмчета", смята Кадиев.

Горското стопанство в Смолянска област купува джип за 200 хил.лева

Той уточни, че по три от четирите обществени поръчки вече имат резултат.
Ресорният зам.-министър на земеделието Георги Костов подчерта, че джиповете са предназначени за богати клиенти: "Когато скъпи туристи идват на организиран ловен туризъм, не можеш да ги вземеш от летището, където те са пристигнали с личния си самолет, с някоя стара "Нива" или раздрънкан джип".

По думите му само за тази година от скъпи ловци в хазната на Югозападно предприятие са влезли 1 милион лева.