Държавната комисия по хазарта установи две нарушения в София
Държавната комисия по хазарта установи две нарушения в София / netinfo
Полицаи и инспектори от Държавната комисия по хазарта са проверили през последните два дни значителен брой игрални зали в района на София. При проверките по нелегалния хазарт са разкрити две зали, в които се организират и провеждат хазартни игри без разрешение от Държавната комисия по хазарта, от които общо са иззети 19 игрални автомата.

Първата е в Казичене с 12 автомата, а втората е в кв. „Надежда”, от която са иззети 6 игрални съоръжения в полза на държавата. За резултатите от проверките са съставени констативни протоколи, протоколи за изземване и актове за установяване на административни нарушения. След обработването на резултатите преписките ще бъдат изпратени в прокуратурата.

По експертна оценка средният месечен доход от дейността на една зала, в която се организират хазартни игри без разрешения с 3 до 5 такива ротативки е около 1500 лева. Санкцията, предвидена в чл. 93, ал. 2 от Закона за хазарта, за организиране и провеждане на хазартни игри без разрешение е глоба или имуществена санкция в размер от 20 000 до 50 000 лв. за всеки отделен случай.