Доларът задържа позициите си към еврото и йената
Доларът задържа позициите си към еврото и йената / netinfo

Без съществени движения на валутните пазари приключва търговията в европейската сесия.

Общо за седмицата обачееврото затваря със спад към долара, който дойде след сигналите от страна на Европейската централна банка, че финансовата институция не планира допълнително повишение на лихвите, след вчерашното увеличение на лихвените проценти, което пазарите отдавна очакваха. Допълнително в подкрепа на долара се оказаха данните от пазара на труда, които отчетоха спад на показателите, но стойностите се оказаха по-добри от прогнозите.

След като в понеделник двойката евро/долар отвори в рейнджа  1.5780-1.5805 долара за 1 евро, то преди приключване на търговията днес съотношението се повиши в полза на „зелените пари” до  1.5680 долара за 1 евро.

Към йенатащатската валута остава стабилна около 106.60 йени за 1 долар при 105.20 йени за 1 долар в понеделник.

Фондовите пазари в Европа малко преди края са оцветени в червено. Така се очертава капиталовите борси да отчетат спад за пета поредна седмица, заради опасенията от още отписвания на финансовите институции, както и поради страховете, чевисоката цена на петрола може да ореже приходите на авиокомпаниите.

С най-голям спад от 1.45 процента се движи CAC 40 INDEX в Париж до 4 280 пункта. Следва го DAX INDEX във Франкфурт, който губи 1.14 на сто до 6 281 пункта, а FTSE 100 INDEX във Великобритания пада с 1.08 процента до 5 417 пункта.

* Информацията е актуална към 17.30 ч. българско време

DarikFinance.bg