ДКЕВР очаква до 10 дни резултати от проверките на сметките
ДКЕВР очаква до 10 дни резултати от проверките на сметките / БГНЕС

До 10 дни ще бъдат готови резултатите от проверките на "Топлофикация София" и електроразпределителните дружества, които Комисията по енергийно регулиране е предприела. Това каза пред БНТ изпълняващият длъжността председател на ДКЕВР Андон Роков.

Той още веднъж оправда по-високите декемврийски сметки с ниските температури и по-дългия срок на отчитане на тока.

„Сметките действително са високи - завишени през декември. Хората имат основание да протестират. Това, което ние сме направили като Комисия за енергийно и водно регулиране, е, че сме назначили още в началото на миналата седмица проверки и на "Топлофикация" София във връзка с високите сметки за парно, и на електроразпределителните дружества във връзка с високите сметки за електроенергия за месец декември 2012 г. Това, което се наблюдава при електроразпределителните дружества, е увеличен период на отчитане, който обикновено е между 28 и 30 дни, а в този случай - при завишените сметки за ток за декември 2012 г.- е около 36 на някои места стига до 40 дни. Причината е и на някои места ниското напрежение на мрежата, тоест напрежението в мрежата води до по-голяма консумация и от там до по-висока сметка", обясни Андон Роков.

Протестите срещу сметките за ток в страната продължават. Ще излезете ли и вие да изразите недоволството си? Участвайте в анкетата на DarikNews.bg ТУК