ЧЕЗ даде нов краен срок на Мини Бобов дол
ЧЕЗ даде нов краен срок на Мини Бобов дол / netinfo

Мажоритарният собственик на енергодружествата в Западна България - "ЧЕЗ Електро България", даде нов краен срок на Мини "Бобов дол" да погасят задълженията си. Новият краен срок е 10 часа на 24 септември. От енергото обясниха, че са започнали действия по ограничаване на енергоподаването тъй като до този момент не са постъпили плащания от мините и предвид невъзможността за достигане до приемливо решение за погасяване на дълга.

Към 14 септември дълговете на Мини "Бобов дол" към „Електроразпределение – София-област” „ЧЕЗ Електро България” АД са 5,717 млн. лева главница и лихви за забавяне, които към настоящия момент надхвърлят 600 хиляди лева. Само за месец август непогасеното задължение за консумирана енергия е в размер на 400 хиляди лева, допълниха от ЧЕЗ.

Предвид настоящата ситуация ЧЕЗ е принудена да ограничи снабдяването с електроенергия на Мини „Бобов дол”. Тази стъпка е с оглед недопускане на по-нататъшно увеличаване на дълга. Независимо от предприетите действия по ограничаване на снабдяването с електроенергия ръководството на ЧЕЗ отново потвърждава готовността си за решаване на въпроса по взаимно приемлив за страните начин.