„Български пощи” инвестират приоритетно в компютъризация
„Български пощи” инвестират приоритетно в компютъризация / netinfo

10,7 млн. лева е стойността на инвестиционната програма на „Български пощи” до края на годината. Това съобщи за „Дарик” Енцислав Харманджиев, главен изпълнителен директор на компанията. В тази сума не са включени средствата, необходими за закупуване на инвестиционни стоки под 500 лева.

Според Харманджиев приоритет в инвестиционната програма е компютъризацията на пощенските станции. За тази цел ще бъдат доставени 3000 компютъра и около 200 автомобила, допълни главният изпълнителен директор на „Български пощи”.

В присъствието на министъра на транспорта Петър Мутафчиев, ръководството на пощите получи сертификат за управление на качеството ISO 9001:2000.

Сертификатът се издава от Службата по акредитация на Германия и доказва, че компанията предоставя на клиентите си висококачествена услуга, обясниха от одиторската компания „Муди Интернешънъл”. Специално за покриването на стандартите за качество в „Български пощи” са обучили 100 вътрешни одитори, които вече работят в рамките на системата.

Сертифицирането на държавните компании от системата на транспорта е целенасочена политика на министерството, обяви Петър Мутафчиев. По думите му През 2007 г. пощите са четвъртото държавно дружество под шапката на Министерството на транспорта, което получава сертификат за управление на качеството.

Общо компаниите, които отговарят на международните стандарти, са 11. Предстои процедурата да извървят още Националната компания „железопътна инфраструктура”, БДЖ, Ръководството на въздушното движение, Пристанищен комплекс Лом и четири административни структури към ведомството.