Буш: Имаме доста добре управлявана икономика
Буш: Имаме доста добре управлявана икономика / netinfo

Президентът на САЩ Джордж Буш се опита да успокои американците, че състоянието на икономиката е "доста добро", въпреки сътресенията на пазара за недвижими имоти, проблемите на кредитните пазари и растящите цени на електроенергията, предаде Асошиейтед прес.

"Определено има буреносни облаци и неприятности, но основата е добра", заяви Буш на среща с жители на Вирджиния. "Ще намерим изход от този период", допълни той.

Настроението в САЩ преди празниците е мрачно, тъй като доверието на потребителите достигна почти рекордно ниско ниво за последните две години, отбелязва АП. Докато огромен брой кандидати се надпреварват за креслото на Буш в Белия дом, икономиката се превърна в един от основните приоритети на обществото, често измествайки Ирак.

"Имаме доста добре управлявана икономика", заяви Буш, позовавайки се на високата производителност и постоянното увеличаване на работните места. За сътресенията на пазара за недвижими имоти и на кредитните пазари, Буш призна, че "има някои предизвикателства".

"Конгресът не може да приема жизнеспособността на икономиката за даденост", предупреди Буш. "Има някои положителни неща, които Конгресът може да направи, за да гарантира, че икономиката ще продължи да расте, но също има и някои отрицателни неща. А най-отрицателното нещо, които може да направи Конгресът при перспективата на известна икономическа несигурност, е да увеличи данъците", допълни той.