Борисов зове БСП да подкрепи актуализацията на Бюджет 2014
Борисов зове БСП да подкрепи актуализацията на Бюджет 2014 / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов зове БСП да подкрепи актуализацията на Бюджет 2014
74060
Борисов зове БСП да подкрепи актуализацията на Бюджет 2014
  • Борисов зове БСП да подкрепи актуализацията на Бюджет 2014

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов извика финансовия министър Петър Чобанов да му даде задачи, след като БСП не подкрепя изготвената от него актуализация на бюджета. От парламентарната трибуна лидерът на ГЕРБ призова БСП да подкрепи актуализацията на бюджета, предложена от правителството, защото за това е постигнато съгласие при президента Росен Плевнелиев. Според Борисов, в противен случай БСП действа против собственото си правителство.

"Единственото, което ни води в този момент да сме тук, в залата, да искаме да го направим, това са думите на президента, тъй като той пряко отговаря за следващите три месеца за служебното правителство", аргументира се лидерът на опозицията. По думите му това е отговорно от страна на ГЕРБ, отговорно е от страна на ДПС и би било отговорно от страна на БСП да се присъденият, "за да създадат необходимия минимум поне в следващите два и половина - три месеца на държавата".

Борисов призова депутатите от БСП да подкрепят предложената от кабинета корекция на бюджета. "В противен случай излиза, че вие не си подкрепяте правителството. Ако е така, вече е друга тема", каза Борисов и допълни: "Ако е наше, кажете, че е наше, тогава, ела, Чобанов, в нашата стая да ти дам задачи. Много са отговорни нещата, много тежко време ни предстои. Далеч това не е най-тежкото".

Борисов призова депутатите от БСП, ако трябва, да вземат почивка, темата да бъда обсъдена. "Не ни е изгодно това, не ни е изгодно политически, но е изгодно за държавата, добре е за хората, добре е за болните, лекарите и всички останали", категоричен бе той.

Лидерът на ГЕРБ увери, че ще убеди депутатите от партията да подкрепят предложената от правителството актуализация на бюджета. Към народните представители от БСП той се обърна с думите, че ако и това не искат да подкрепят, е важно това да се запомни и всяка партия да носи своята отговорност.