Бойко Борисов
Бойко Борисов / Дарик Бургас, Веселин Максимов
В края на юни трябва да бъде завършен ЛОТ 2 от Южния обход на Бургас. Такава задача постави бъдещият премиер Бойко Борисов на фирмите, които извършват строителството на отсечката. Заедно с кмета Димитър Николов той направи инспекция на обекта и на изграждащата се многофункционална спортна зала Арена Бургас“.
 
Борисов обяви, че лично ще наблюдава ЛОТ 2 от обхода и е убеден, че малко след началото на летния сезон той ще влезе в експлоатация. И постави срок до юни догодина да бъде приключена и първата част на бъдещия четирилентов път „Поморие – Слънчев бряг“, на който през туристическия сезон има огромни задръствания.
 
До догодина юни там, този юни – тук. Това носи пари на държавата. На туризма, потребление и така се вдигат пенсии и заплати. Всичко друго е – като стои на задръстването (между Поморие и Слънчев бряг – бел. aвт.) два пъти и повече няма да дойде. Или ще почне да ходи на юг, защото оттук се минава по-лесно“, коментира Борисов.
 
Той се ангажира да съдейства за приключването на двата обекта – ЛОТ 2 и първата част от Поморие до най-големия курорт, веднага след като бъде съставено бъдещото правителство, което той ще оглави
 
„Дай да мине, да видим, да се направи правителство и поемаме целево да ги избутаме до догодина и едното, и другото. Това тук ще стане, както виждам, стабилизират. И нека хората от Бургас да знаят, че цялата инфраструктура им правим, отдолу. Ако минат да видят какви кабели са били, какви канализации. Тук отдолу е тресавище“, посочи той-
 
След това Борисов замина за ямболския квартал "Аврен", където ще присъства на освещаването на новия храм „Успение на Пресвета Богородица“.