Борисов: ГЕРБ ще подкрепи пенсионните промени, надявам се и другите партии
Борисов: ГЕРБ ще подкрепи пенсионните промени, надявам се и другите партии / netinfo

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че правителството заедно със синдикатите и работодателите са постигнали съгласие за промени в пенсионната система и те ще бъдат подкрепени от ГЕРБ в парламента. Министър-председателят се надява и другите партии да ги одобрят. Борисов каза това след двучасова среща на министри от кабинета със социалните партньори.

Постигнаха съгласие по пенсионните промени, внасят ги в парламента

Първата реформа на правителството не е пенсионната, а е инфраструктурата, каза Борисов в отговор на журналистически въпрос.

Борисов ГЕРБ ще подкрепи пенсионните промени надявам се и другите партии
netinfo
„Нямаме претенции, че пенсионната реформа започва и свършва с нас. Много от големите проблеми обаче са замитани и отлагани във времето. Затова беше много трудно да се намери разумен компромис", каза Борисов. Всички ние се опитахме да си свършим работата и максимално да направим компромис, допълни той.

Борисов: Надявам се дълги години да служим, докато изпълним пенсионната реформа

Бойко Борисов посочи, че работниците в индустрията и миньорите ще имат по-ниска пенсионна възраст. Няма да допуснем след като се пенсионират да отидат пак и да работят като миньори, и да получават пенсия и заплата, каза още Борисов.

Източник: БТА