85 компании подписаха договори за технологична модернизация с европари
85 компании подписаха договори за технологична модернизация с европари / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
85 компании подписаха договори за технологична модернизация с европари
58124
85 компании подписаха договори за технологична модернизация с европари
  • 85 компании подписаха договори за технологична модернизация с европари

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев връчиха договори на 85 фирми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за технологична модернизация в малки и средни предприятия по Оперативната програма „Конкурентоспособност". Премиерът отбеляза, че сключените договори ще осигурят допълнителни работни места и живи пари за компаниите.

Спечелен проект по програмата ще даде възможност на „Дарик Нюз" ЕООД да разшири предлаганите услуги и качеството на крайния продукт. Ще се търсят нови технологични решения и ще се даде възможност на потребителите не само да четат сайтовете от групата, но и да гледат видео съдържание, сподели управителят на „Дарик Нюз" Людмил Кърджилов. „Смятам, че след като усвоим средствата по този проект, ние ще бъдем още по-добри, ще бъдем още по-полезни на всички, които ползват сайтовете на групата на „Дарик Нюз", допълни той. Всеки ден над 100 000 човека четат Dariknews.bg, а потребителите на всички сайтове от групата са повече от 150 000-200 000 души. Те ще се увеличават, защото интернет се развива и затова трябва и технологично обновление, за да се отговори на интереса, коментира още Кърджилов.

До момента по ОП "Конкурентоспособност" са договорени близо 72 процента от ресурса, а са платени повече от 15 на сто, отбеляза Делян Добрев. Тази статистика не включва платените средства по инструмента Джереми. В сравнение със същия период на миналата година числата показват повече от четири пъти ръст на договорените средства и два пъти - на разплатените.