Собственикът на Дарик Радосвет Радев получава орден за заслуги в областта на културата
Собственикът на Дарик Радосвет Радев получава орден за заслуги в областта на културата / снимка: Sofia Photo Agency, архив

21.07.2010, в.Дневник

Часове след като правителството гласува предложението си до президента, Йорданка Христова и музикантите от „Щурците” да бъдат наградени с ордени, Георги Първанов подписа указите за връчването на отличията.

Йорданка Христова ще бъде наградена с орден „Стара планина”-първа степен, за изключително големите й заслуги в областта на културата и изкуството, съобщи прессекретариатът на президента. Музикантите Кирил Маричков, Петър Гюзелев, Георги Марков и Владимир (Валди) Тотев (група „Щурците”) ще бъдат наградени с ордени „Св. Св. Кирил и Методий”-първа степен, също за особено големите им заслуги в областта на културата и изкуството.

В списъка на отличените е и художникът Емил Стойчев, който ще получи орден „Св. Св. Кирил и Методий”-огърлие, за особено големите му заслуги в областта на културата.

Същото отличие ще бъде връчено и на собственика на „Дарик” Радосвет Радев, който според разпространената от правителството справка днес навършва 50 години. Радев е завършил Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” и е специализирал маркетинг и мениджмънт в САЩ. Работил е последователно в Софийски градски съд и в програма „Христо Ботев” на БНР, пише в справката. През 1992 г. създава „Дарик радио”.