Състезатели на Илчов баир втори на 24-часов коло маратон
Състезатели на Илчов баир втори на 24-часов коло маратон / Любомир Ботушаров

Единствените шуменци от Велоклуб „Илчов баир" Иван Донев и Димо Желев караха велосипед едно денонощие и се класираха втори в категория „отбор" в десетото юбилейно издание на 24-часовия маратон по планинско колоездене около с. Мътеница, край Хисар, организиран от пловдивския клуб „Крива спица". Това съобщават от шуменския колоездачен клуб.

До награждаването обаче се стигна едва след 24-часово изпитание за всички участници.

Иван и Димо стартираха в 13 часа в първия ден на месец октомври и финишираха на следващия ден, също в 13 часа. За това време завъртяха 15 обиколки на 10-километровото трасе с близо 4000 м изкачване. Състезателите споделят, че за пръв път се сблъскват с изпитанието, наречено 24-часов маратон.

Състезатели на "Илчов баир" втори на 24часов коло маратон
netinfo

"Подготовката ни включваше поддържане на форма през цялата година, старателна преценка на екипировката: велосипеди, консумативи, дрехи и храна.

Нашите съотборници Кремена и Димитър дойдоха специално да ни подкрепят и с тяхна помощ успяхме да преборим много отбори от страната. Единствени пред нас са отбор „Ти гониш". Наистина не успяхме да ги догоним.

През нощта карахме на фарове, после направихме кратка почивка и рано сутринта продължихме. Тайната на успеха е в предварителното планиране, постоянството и разпределяне на силите. Доволни сме изключително много от този резултат", разказват още те.