/ Община Ямбол
Олимпийската шампионка Стефка Костадинова ще бъде гост на официалното откриване на модернизираната лекоатлетическа синя писта в Ямбол, съобщиха от Общината.

Община Ямбол

Още един дългоочакван и важен за града проект - ремонтът и модернизацията на лекоатлетическата завършва. Тя е и единствената в България.

Единствена в България: 14-метрова светеща комета за над 82 000 лв. засия в Ямбол (СНИМКИ/ВИДЕО)

За да проследят приключването на дейностите, отново на място бяха кметът Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов. За да тестват настилката и да споделят своите впечатления на място бяха и ямболски лекоатлети, които повече от 30 години чакат да тренират в нормални условия.

Община Ямбол

Лекоатлетите споделиха, че са доволни от настилката, която е изпълнена с материали на швейцарската фирма „Коника“ - световен лидер в производството на настилки.

Разчертаването е направено от лицензиран изпълнител, от Естония. Официалното откриване на спортното съоръжение ще бъде на 13 декември - вторник, от 13:00 часа.  Сред гостите ще бъдат олимпийската шампионка и многократна носителка на европейски и световни титли, световна рекордьорка в дисциплината скок на височина и председател на Българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова, представители на Министерството на младежта и спорта, ямболски заслужили майстори за спорта, треньори и спортисти