/ БГНЕС
Хуманитарната помощ от община Тунджа вече е доставена в Болград, Украйна. Изпратени са два автобуса и микробус, натоварени с храни, лекарства и медицински консумативи на обща стойност 12 000 лева. Със същия транспорт се очаква да се евакуират към България 110 украинци и бесарабски българи, съобщи на брифинг кметът на общината Георги Георгиев.

Помощта и евакуацията бяха поискани по молба на кмета на Болград Сергей Дмитриев към колегата му от побратимената община Тунджа.

„Автобусите ще тръгнат, когато се съберат всички хора. Потеглянето е съобразено с комендантските часове и зелените коридори там. В най-добрия случай ги очакваме утре късно вечерта“, каза кметът Георгиев.

По думите му се очаква да пристигнат около 50 деца с техните майки, както и възрастни жени.  Създадена е организация за настаняване, както в бази на общините Тунджа, Болярово и Стралджа, така и в хотели в Ямбол и около града. Очаква се при пристигането да стане известен броят на бежанците, които желаят за по-дълго време убежище на територията на Ямболска област. 
БТА