Засилва се и натискът към болниците
"Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се покачва.

Към днешна дата е 1405 на 100 хил. души, като най-висока е в община Ямбол - 1584. Засилва се и натискът към болниците", съобщи на брифинг директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Радостина Калчева.

COVID картата на България: Кои са областите с най-висока заболеваемост

От общо 124 разкрити COVID легла са заети 84 за неусложнени случаи и четири за интензивно лечение. Разкрити са допълнително 12 легла в частната МБАЛ "Св. Йоан Рилски" в Ямбол.

Активните носители на инфекцията са 1644, от които 121 са хоспитализирани. През последната седмица новозаболелите са 781, а през последното денонощие - 133-ма души.

След удължената междусрочна ваканция и въведеното онлайн обучение на ротационен принцип в областта е намалял броят на заболелите ученици. Към момента с коронавирус са 41 деца, като от тях две под едногодишна възраст са приети в болница в Стара Загора, но състоянието им е стабилно.

Само една паралелка ученици и четири групи в детски градини са в домашна изолация, заради заболели от коронавирус учители и помощен персонал, каза още директорът на РЗИ - Ямбол.
БТА