Има нанесени щети, от НИМХ е обявен червен код за силен вятър на територията на областта
Обявено е частично бедствено положение във Враца заради ураганния вятър, съобщиха от Общината.

Община Враца

Към момента поривите на вятъра са над 130 км/ч. Заради нанесените щети, Кризисният щаб обяви частично бедствено положение за територията на града.

Община Враца

При необходимост ще бъдат включени и населени места на Враца, които имат сериозни поражения по инфраструктурата.

Община Враца

Екипите на БКС и Пожарна безопасност работят по отстраняването на щетите. Подадени са над 50 сигнала на дежурния телефон. Най-сериозни са пораженията в града, където има паднали и изкоренени дървета, увредени части от покривни конструкции и фасади на сгради, прекъснати електропроводници, счупени витрини и контейнери за битови отпадъци.

Община Враца

На територията на населените места поривите на вятъра са значително по-слаби, като в селата Челопек, Паволче, Лютаджик и Бели извор няма електрозахранване. В кварталите „Бистрец“ и „Кулата“ има прекъснати електропроводници, а в село Власатица е увредена покривната конструкция на пенсионерския клуб.

Община Враца

Общината призовава гражданите да се движат с повишено внимание, а при възможност - да не излизат от домовете си, заради опасност от падащи предмети и възникване на инциденти.

Община Враца

Община Враца

От НИМХ е обявен червен код за силен вятър на територията на областта. Сигнали могат да бъдат подавани на: 088/5 118-857.