Врачанската болница ще открие консултативен център за хора с множествена склероза
Врачанската болница ще открие консултативен център за хора с множествена склероза / Дарик Враца

Ръководството на МБАЛ „Христо Ботев"- Враца организира среща с депутата от ГЕРБ д-р Янко Здравков и Управителния съвет на Регионалната асоциация на хората с множествена склероза вчера. На нея бе обсъдено разкриването на консултативен център за хора с множествена склероза. Основните цели на дейността на центъра са насочени към психическа рехабилитация, домашен хоспис и възможности за физиотерапия и рехабилитация.

Част от предложението на асоциацията на хората с множествена склероза е в този консултативен център, освен възможности за консултации със специалисти невролог и психолог, хората с едно и също заболяване да имат възможност да обменят информация. По данни на управителния съвет на асоциацията, към момента на територията на област Враца има около 35 регистрирани пациенти с това заболяване. Д-р Янко Здравков предложи разширяване на дейността на бъдещия център и на територията на Северозападна България.

Възможностите за финансиране на дейността на бъдещият център, както и подпомагането на центъра от страна на МБАЛ с извършване на съпровождащи изследвания, ще бъдат обсъждани при следващата среща.