Камерата снима и през деня, и през нощта
Камерата снима и през деня, и през нощта / dariknews.bg
Резултати от акцията на TISPOL във врачанско и монтанско
Полицейската операция за контрол на пътното движение е проведена в седмицата от 12 до 18 март на територията на всички държави-членки на европейската организация. В рамките на операцията пътните полицаи са следили за използването на обезопасителни колани от пътниците и водачите на МПС, на каски от водачите и пътниците на мотоциклети и на обезопасителни столчета в колите при превозването на деца. 

На територията на област Монтана са извършени проверки на 585 МПС. При пътния контрол са проверени 452 МПС с пътници на предните седалки, 44 МПС с пътници на задните седалки, 31 МПС, превозващи деца и 3-ма мотористи. 
Установени са 68 нарушения от водачите и пътниците.
 
От установените 68 нарушения – 62 са извършени от водачи, 6 – от пътници на предните седалки. 67 от нарушителите са възрастни.
 При извършения контрол по безопасност на движението през седмицата полицейските служители са установили още 290 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 123 акта и 158 фиша. Заловени са 7 неправоспособни водачи и 1 водач, седнал зад волана след употреба на алкохол. Регистрирано е едно тежко пътно-транспортно произшествие, с 2-ма ранени граждани.
 
В Област Враца са установени 726 нарушения.  За тях са съставени 102 акта и 593 фиша съгласно Закона за движение по пътищата.
Установени са 6-ма пияни водачи на МПС, като 2 от тях са били с  концентрация на алкохол в издишания въздух над 1,2 промила. Засечени са и 10 неправоспособни  водачи, както и  8 пешеходци в нарушение. За отчетния период са извършени 108 проверки със специализирана техника за употреба на наркотични вещества, само една от тях е била положителна. За времето от 12 до 18 март няма станали пътно-транспортни произшествия с пострадали или загинали граждани, съобщават още от ОД на МВР Враца.
 
 
ОД на МВР Монтана, ОД на МВР Враца