ВиК ще прекъсва водата на абонати, смесващи водата от собствени водоизточници с тази от водопровода
ВиК ще прекъсва водата на абонати, смесващи водата от собствени водоизточници с тази от водопровода / Dariknews.bg-архив

Няма доказателства, че причината за влошените качества на питейна вода в мездренското село Ребърково е във водопроводната мрежа. Това обявиха от ВиК Враца след разпространена информация за проблем с питейната вода в селото.

При извършената проверка не са установени никакви доказателства, че проблемът със замърсяването е причинен от централната водопроводна мрежа, тъй като в конкретния имот има и изграден водоизточник, който също се експлоатира от собствениците на имота. „Не може от изолиран и недоказан случай да се правят обобщения за качеството на водоснабдяването на цялото населено място", коментират от ВиК Враца. От дружеството посочват, че водата от кладенеца не се обеззаразява, не е изследвана и не може да бъде използвана за питейно битови нужди.

"ВиК ще вземе мерки за прекъсване на водоснабдяването на имоти, в които има смесване на вода от локални водоизточници и от централното водоснабдяване", се посочва още в изявлението..