/ Снимка: Дарик, архив
39-годишният извършител e задържан за срок до 72 часа
На 10 април, рано сутринта към 3.00 часа, диспечер от частна охранителна фирма сигнализирал в полицията за кражба от православния храм "Св. Петка", намиращ се на ул.”Княз Борис І” във Видин. Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието.

Задържаха 6-ма младежи за кражби

Разследващите установили, че неизвестно лице проникнало в църквата чрез разбиването на две от металните решетки на прозорец. По данни на свещенника липсвали около 60 лева и 100 евро от малък иконостас, а дървения му плот бил счупен.

Крадци обраха къща три пъти

Извършителят на престъплението – мъж на 39 г., криминално проявен и осъждан от село Бориловец, е установен и задържан в района на църквата. При личния обиск полицаите иззели от мъжа сумата от 153.95 лв, 100 евро и метално фенерче.

Случаят е докладван в прокуратурата. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по образуваното бързо производство и с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа.

Направиха опит за кражба на метална каса във Враца

В процес на изясняване е съпричастността му към извършената няколко часа по-рано (около 22.50 часа, на 9 април) по идентичен начин кражба на дървена кутия за дарения с наличните в нея пари от същия храм. Работата на разследващите продължава.