В село Д-р Йосифово избират отново кмет през октомври
В село Д-р Йосифово избират отново кмет през октомври / netinfo
Частичен избор за кмет на село Доктор Йосифово ще се проведе на 25 октомври. 582-ма са пълнолетните жители на селото с постоянен адрес, които имат право на глас. С тези, които са регистрирани там по настоящ адрес общият брой става 610. Право на глас обаче ще имат само тези, които са направили адресната си регистрация в селото не по-късно от 25 декември 2007г. – десет месеца преди датата на частичния вот.

Регистрираните като жители на Д-р Йосифово до 18 август 2008г. мога да се кандидатират за кмет, но нямат право на глас, според закона. Кампанията на кандидатите започва от 29 септември тази година. В селото има 1 избирателна секция. ОИК трябва да заработи не по-късно от 19 септември, когато ще изтече законовия срок за регистрация на кандидатите.

На редовните избори през октомври 2007-ма, кандидатите за кмет на село Д-р Йосифово бяха 6. Тогава в избирателните списъци фигурираха 580 жители на селото с право на глас. Вотът си упражниха 413 от тях. Действителните бюлетини бяха 350, а недействителните – 63. Тогава покойният вече кмет на селото Веци Митов бе избран за трети мандат като кмет с 215 гласа на втори тур.