Ученици поеха управлението на Община Враца за ден
Ученици поеха управлението на Община Враца за ден / Община Враца

За поредна година Община Враца посрещна ученици в рамките на най-популярната кампания на Джуниър Ачийвмънт България – „Мениджър за един ден“. Кметът Калин Каменов прие възпитаници на ПЕГ „Йоан Екзарх“, СУ „Козма Тричков“ и Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство, които заеха ключови постове в Общинска администрация и ПОФК „Ботев Враца“.

„Мениджър за един ден“ е инициатива, която от години подкрепям. Смятам, че форумът е поле за изява на будните млади хора, които не се задоволяват само с учебния процес и искат да се развиват, да помагат и да бъдат съпричастни с проблемите и техните решения, защото вие сте бъдещето на нашата страна. Убеден съм, че всеки може да преуспее, стига да е упорит и да не бърза, защото успехът идва бавно, последователно и с много усилия“, заяви в приветствието си кметът Калин Каменов. „Радвам се, че днес сте част от Община Враца и имате възможност да се потопите в различни сфери от работата на администрацията и футболния клуб „Ботев Враца“, добави още Каменов.

Ученици поеха управлението на Община Враца за ден
netinfo

В рамките на кампанията „Мениджър за един ден“, кмет на Община Враца бе десетокласничката Велина Ценова. „За мен беше интересно да разбера повече за дейностите, които изпълнява кметът“, сподели възпитаничката на СУ „Козма Тричков“. Заедно с Калин Каменов, 16-годишната Велина Ценова посети приемния ден на кмета, където се включи в обсъждането на поставени от гражданите теми.

В инициативата участваха също Климентина Георгиева от 10 клас в ПЕГ „Йоан Екзарх“, която зае длъжността на зам.-кмета по хуманитарни дейности Петя Долапчиева. Десетокласничката Йоана Йорданова, възпитаник на СУ „Козма Тричков“ пое позицията на главния архитект Чавдар Спасов, а съученикът й Ивайло Кръстев седна на стола на маркетинг директора на ПОФК „Ботев Враца“ Денислав Георгиев.

Ученици поеха управлението на Община Враца за ден
netinfo

Възпитаниците на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство, единадесетокласникът Борислав Борисов и десетокласничката Евгения Евгениева заеха директорските постове на Марияна Тонашка и Румяна Маринова в Дирекция „Местни данъци и такси“ и Дирекция „Финансово-счетоводна дейност“.

 

В края на работния ден кметът на Община Враца Калин Каменов връчи на учениците сертификати за участие в кампанията.

Ученици поеха управлението на Община Враца за ден
netinfo