/ БГНЕС
Въоръжение за малък военен отряд иззеха барети от сграда в покрайнините на Монтана, при акция на ГДБОП. Задържани са трима души - двама от Монтана и един от Казанлък. Специализираната операция е проведена на 13 април.

Конфискувани са 14 пистолета, автомати „Скорпион” и „Барета”, незаконна ловна пушка, над 1000 патрона с различен калибър, всичките незаконно притежавани. Акцията, ръководена от специализирана прокуратура, се е разиграла в местността „Разсадника”, известна и с името „Кувейт“, където арестуваните имат „стопанство”.

На тримата мъже са повдигнати обвинения за незаконно притежаване на големи количества оръжия и боеприпаси, съобщават от Прокуратурата. Двама от тях са стари познайници на служите за Борба с организираната престъпност. Това не е първата акция, при която от домовете им се изземат сериозни количества бойно снаряжение.

Вече са осъждани за това престъпление, единият и в момента е в изпитателен срок, с условна присада от 2017 г. С прокурорско постановление на двама от обвинените са наложени парични гаранции от 10 000 и 3000 лева. На третия обвиняем, предвид влошеното му здравословно състояние, специализираният наказателен съд е определил мярка за неотклонение „домашен арест“.

Досъдебното производство срещу задържаните продължава под наблюдението на Специализирана прокуратура.
ГДБОП