Специализирани операции на полицията във Врачанско

/ Дарик нюз, архив
Четири специализирани операции са проведени във врачанско през последните 24 часа, съобщиха от ОД на МВР. На територията на полицията в Бяла Слатина целта е била намаляване броя на пътнотранспортните произшествия със загинали и ранени лица, противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки - тютюневи изделия и алкохолни напитки без акцизен и наркотични вещества.

Проведе се акция за тютюневи изделия без бандерол

Проверени са 15 автомобил и 20 лица. Съставени са 1 акт по Закона за МВР и 1 акт по Закона за българските лични документи. На територията на гр.Козлодуй операцията е била с цел: противодействие на битовата престъпност и посегателства срещу собствеността на гражданите, предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, издирване и изземване на предмети и вещи, обект или средство за извършване на престъпления, оказване въздействие върху поведението на водачите на МПС. Проверени са 9 автомобила и 12 лица. Констатирани са 3 нарушения, за които са съставени 2 акта и 1 фиш по Закона за движение по пътищата.

Полицейски операции в област Монтана

Операцията на територията на полицията в Оряхово е приключила тази сутрин в 6:00 часа. Целта е била противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Извършени са проверки на 11 автомобила и 19 лица. Констатирани  са 11 нарушения, за които са издадени 1 акт по ЗДвП и 10 акта по ЗБЛД.
 
По време на специализирана операция  в гр. Роман, полицейските служители са извършили проверки на 20 лица и 13 автомобила. Констатирани са 5 нарушения, които са санкционирани по ЗДвП.