Сините ще искат оставки, ако не бъде изготвен план за излизане от кризата
Сините ще искат оставки, ако не бъде изготвен план за излизане от кризата / снимкa: Sofia Photo Agency

"Очакваме да бъдат подведени под отговорност вдъхновителите на политическата корупция в България", каза депутатът от "Синята коалиция" Асен Агов във Враца, където направи отчет за първата година от работата на парламента. Според него защитниците на тази корупция са били във върховите етажи на властта и има заведени разследвания срещу няколко министри от предишното правителство, но няма напредък по тях.

Агов определи старта на реформите като колеблив. "Държавата трябва да се освободи от огромната администрация, тя да се обърне към хората и да започне да предоставя услуги, като всичко това струва по-евтино на данъкоплатците - няма напредък в тази посока", допълни още той.

Това, което най-много тревожи "Синята коалиция" е липсата на сериозни стъпки за изход от икономическата криза. Ако до септември министрите от икономическия сектор на правителството не представят ясен план за излизане от кризата Сините ще им поискат оставките.

"Въпреки, че чуваме колегите от ГЕРБ да опровергават твърдението за липса на програма, ние не виждаме реално такава програма и мислим, че и хората не я виждат" изтъкна още народният представител.