Противопожарните служби отварят врати за учениците от началния курс
Противопожарните служби отварят врати за учениците от началния курс / Дарик Враца

Посещения на ученици в противопожарните служби по места организира Областна администрация Враца. Целта е привличане на интереса на учениците към професията, утвърждаването на добрите практики за съвместна работа с училищата  и по-тясно сътрудничество с тях.  в инициативата ще бъдат включени учениците от началния курс в 10-те общини на областта.

Първите посещения са организирани с училища от три общини - Враца, Бяла Слатина и Борован. Учениците от ОУ „Свети Св. Кирил и Методий“ – Враца, ОУ „Свети Св. Кирил и Методий“ с. Девене, НУ „Христо Смирненски“ - Бяла Слатина, ОУ „Отец Паисий“ - с. Борован са сред първите, които ще имат възможността от близо да се запознаят със специализираната техника.

В продължение на 40 минути служителите ще показват на децата как се действа в ситуация на бедствие и ще ги учат какви правила трябва да спазват, за да избегнат възникването на пожар. Всички малчугани ще могат да разгледат противопожарните автомобили.

 

Обучението на учениците от ОУ „Свети Св. Кирил и Методий“ – Враца ще се проведе на 28 януари от 15.00 часа, а възпитаниците на ОУ „Отец Паисий“ - с. Борован на 30.01 – 15.00 ще посетят РСПБЗН – Бяла Слатина.