Простреляха врачанския бизнесмен Краси Яричката
Простреляха врачанския бизнесмен Краси Яричката / Дарик Враца - архив

Красимир Николов с прякор Яричката е бил прострелян късно снощи пред дома си във Враца, информират от полицията. Той е приет в тежко състояние от огнестрелни рани в спешното отделение. Жив е, но състоянието му е критично, след като е стабилизиран от медиците е транспортиран за болница в София.

По непотвърдена информация по него е стреляно с шест куршума, които попаднали в краката, корема и ръцете му. Инцидентът е станал късно снощи, когато Красимир Николов се е прибирал вкъщи. Вероятно след като е спрял автомобила си в изградения до дома му паркинг и е тръгнал пеша към входа на къщата, бизнесменът е бил прострелян от чакащия го в засада извършител. Изстрелите са били чути от съпругата и брата на пострадалия, които са го открили навън в безпомощно състояние.

Красимир Николов има голяма транспортна фирма, която се занимава с превоз на товари в страната и чужбина. Домът му се намира точно до училището на Тодор Йорданов, който преди дни почина след сбиване на улицата.

Все още не са ясни причините за стрелбата, както и извършителят. Мястото на престъплението е отцепено от полицията, която работи по случая.