Подробности за вчерашната катастрофа край Смоляновци
Подробности за вчерашната катастрофа край Смоляновци / Дарик Враца - архив

Полицията в Монтана разпространи подробности за катастрофата, станала вчера, около 11,50 ч. на път Е 79, в района на с. Смоляновци. При инцидента са се ударили товарен автомобил влекач "DAF CF 85" с прикачено полуремарке, собственост на полска фирма, управляван от З.Х./58 г./ от Република Полша и лек автомобил "Мерцедес 212 Д" с монтанска регистрация, собственост на вълчедръмска фирма, управляван от К.Г./31 г./ от гр. Монтана.

Товарният автомобил се движел от гр. Монтана към гр. Видин и при завой надясно ремаркето поднесло и навлязло в насрещното платно при което със задната си част ударило насрещно движещия се лек автомобил. Автомобилът е изблъскан извън платното като на място е загинал водачът К.Г.. Водачът на товарния автомобил е изпробван на място за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна.

Трупът на загиналия водач е транспортиран в МБАЛ Монтана за съдебно-медицинска експертиза. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "в" във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК в РУ Монтана.