Подготвят президентските избори в Монтана
Подготвят президентските избори в Монтана / Дарик Враца

Секциите, в които ще се гласува на президентските избори в община Монтана вече са образувани със заповед на кмета Златко Живков. Това съобщи Антоанета Коцина – директор на Административно, правно и организационно обслужване. В община Монтана са образувани 79 секции. 56 от тях в града и 23 в населените места.

Другата заповед, която вече е издадена, е за местата, на които ще бъдат обявени избирателните списъци. Съгласно Изборния кодекс те ще бъдат в рамките на секциите, на общодостъпно и защитено от атмосферните влияния място.

Кметът Златко Живков е изпратил покана до парламентарно представените политическите сили за провеждане на консултации за формиране на секционните избирателни комисии . Датата на преговорите е 27 септември.

 

„Това, което трябва да знаят хората, уточни още Коцина, е че избирателите, които имат различен настоящ адрес от постоянния в личната им карта могат да гласуват в населените места, където са регистрирани, ако подадат заявление за гласуване там. Срокът за издаването на необходимия документ е 14 дни преди изборния ден на 6 ноември.