Подарък за врачани в Деня на спорта
Подарък за врачани в Деня на спорта / МГЕРБ Враца

Три мраморни маси за шах на открито получиха като подарък днес жителите на Враца. Масите са поставени на пл."Македония" и са изградени по идея на МГЕРБ, с дарение от партията. Организираният по този повод шахматен турни под надслов „Ти си на ход" бе открит от кандидатът за евродепутат Владимир Уручев, който изигра и една партия с народният представител Тотю Младенов. Десетки граждани на различна възраст пожелаха да участват в състезанието.

Подарък за врачани в Деня на спорта
netinfo

„Днес е Денят на българския спорт и неслучайно избрахме тази дата за откриване на шахматната композиция. Това е и поредната обществена придобивка за развитието на спорта в града, която ГЕРБ дарява на врачани. Радостен съм да видя толкова млади хора сред участниците. Влязох в контакт с техните ръководители и заявявам, че ще ги подкрепя в тяхното развитие" - подчерта Владимир Уручев. Той поздрави любителите на интелектуалния спорт и им пожела успех в надпреварата.

Подарък за врачани в Деня на спорта
netinfo

В края на състезанието българският евродепутат награди тримата най-добри шахматисти на Враца. Почетното първо място зае Борис Маринов, втори се класира Симеон Йорданов, а третото място остана за Димитър Петров. Тримата победители получиха медал, грамота и комплект фигури за шахмат.

Представители на фирмата, изработила луксозните шах-маси и пейки, подчертаха значимостта на дарението и изразиха надежда гражданите да ги опазят от вандалски прояви.

Подарък за врачани в Деня на спорта
netinfo