Откриват летния туристически сезон във Враца
Откриват летния туристически сезон във Враца / netinfo

Летният туристически сезон в община Враца официално ще бъде открит на 24 април в Природозащитния център „Натура” от 17.30 часа. Празникът ще започне с   изложба и обявяване на критериите за най-добър представител на туристическия бранш в различните категории. За втора поредна година Община Враца ще номинира  най- добрите: туроператор, хотелиер, ресторантьор, инвеститор и личност с особени заслуги за развитието на туризма на територията на общината за Сезон „Лято 2009”.

Критериите за участие в номинациите ще бъдат брой туристи, продължителност на пазара, качество на услугите, култура на обслужване, работа с туристически кадри, предлагане на уникална марка, наличие на нов туристически продукт, участие в обществени дейности и инвестиции.

На 25 април ще се проведе Пролетният празник за деца и възрастни пред пещерата „Леденика”. В чест на двата празника, туристическите обекти ще приемат посетители без входни такси на 24 април. Пещерата "Леденика" ще е отворена за безплатни посещения на 25 април, а посетителите ще могат да слушат тогава и подземен симфоничен концерт.