Откриха обновената библиотека в село Дружба
Откриха обновената библиотека в село Дружба / Община Видин

Жителите на село Дружба посрещнаха днес кмета на Видин Герго Гергов и председателя на Общинския съвет Пламен Трифонов, за да отбележат приключването на ремонтните работи в сградата на кметството. Извършеният ремонт на помещенията и библиотеката е на обща стойност 5 822, 64 лв. За събитието хората се събраха в обновената библиотека, където бе отслужен водосвет от отец Владимир.

Откриха обновената библиотека в село Дружба
netinfo


На срещата с кмета на общината жителите на Дружба коментираха проблеми, които ги вълнуват и изразиха надеждата си, че ще получат съдействие. Поставени бяха въпроси, свързани с необходимостта от нови ремонти на улици в селото, подмяна на осветителни тела, разширяване на гробищния парк и др. В същото време хората изразиха одобрението си от направеното в общината и в тяхното село през двете години от мандата.

 

Ремонтите на общинските сгради на територията на общината продължиха и тази година във всички селища, като за тази цел в капиталовите разходи бяха заложени 385 354, 12 лв. В село Дружба бе изкърпена мазилката по фасадата на кметството, подменени вътрешни врати, коридорът е шпаклован и боядисан. В библиотеката е подменена дограмата на прозорците и е поставена нова врата, а цялото помещение е освежено. Освен ремонтите в сградата на кметството, тази година в Дружба бе положена трошенокаменна настилка на една улица, на стойност 4 320 лв. и извършен текущ ремонт на главния път от с. Рупци до границата с Община Кула.

Откриха обновената библиотека в село Дружба
netinfo

В центъра на селото бяха ремонтирани специално уреди, които останаха след обновяването на детска площадка в близост до Градския плаж на Видин, с помощта на строителната група на общината. Преди Коледните празници жителите на село Дружба ще имат още една придобивка – Клуб на пенсионера, който ще се помещава на първия етаж в сградата на кметството.

Откриха обновената библиотека в село Дружба
netinfo