Община Криводол е пилотна по проект за енергийна ефективност
Община Криводол е пилотна по проект за енергийна ефективност / netinfo

Договор за изграждане на фото-волтаична централа ще бъде подписан днес в Криводол, това съобщи кметът инж. Николай Иванов.

Общината е пилотна по проекта за енергийна ефективност “МОДЕЛ". Днес се проведе и “Общински ден на интелигентната енергия”.


Събитието бе организирано в рамките на проекта за енергийна ефективност.

Кметът инж Николай Иванов :

Община Криводол вече няколко години изключително сериозно работи по въпроса за енергийната ефективност в публичния сектор, като през последните години успяхме да реализираме 4 важни проекта, чрез които икономия на енергия, която позволява от една страна да осигурим средства за други сектори от публичното управление. Заедно с това да подобрим енергийната ефективност основно в сгради, в които се учат нашите деца и нашите граждани получават своите услуги. Заедно с това на територията на нашата община през последните години се реализират изключително сериозни проекти за производство на енергия то възобновяеми енергийни източници . Имаме вече една малка ВЕЦ, която е включена в националната енергийна мрежа, заедно с това се изгражда втора и буквално преди няколко дни получихме инвестиционни намерения за изграждане на още 3