Областният управител съдейства за бизнес отношения с Молдова
Областният управител съдейства за бизнес отношения с Молдова / netinfo
Фирми от Враца да влязат в Молдова и страните от бившата СССР, лобира днес областният управител д-р Антонио Георгиев. Това стана на среща с председателя на софийския Българо-молдовски бизнес клуб Ласко Лазаров в присъствието на представители на бизнес средите в града.

От 22 до 25 октомври в Кишинев, Молдова, ще се проведе Аграрно-технически панаир. Цялата пала №5 в панаирното градче в молдовската столицата е запазена за участие на български фирми. По информация на г-н Лазаров Молдова е доста привлекателна за инвестиции държава – няма езикова пречка, има 14 безмитни зони в нея, като 2 от тях са в райони с българско население.

Безмитните зони улесняват изнасяне на стоки към страни от бившата СССР, което максимално разширява търговските пазари. Целта е чрез врачанските бизнес сдружения – Търговско- промишлена палата, Българска стопанска камара, Регионалната камара на строителите и др. и съдействието на областния управител, Враца да направи крачка към популяризиране на региона и неговия бизнес, в търсене на нови пазари на фирмите и привличане на работна ръка в областта.