Непроходими пътища пречат на отстраняването на авариите
Непроходими пътища пречат на отстраняването на авариите / Дарик Враца

Тежката метеорологична обстановка в Област Видин доведе до прекъсване на електрозахранването на 15 хил. клиенти на ЧЕЗ вчера. Силният вятър повреди съоръжения на компанията и дружеството мобилизира аварийни екипи от съседни области, за да помогнат в засегнатия район. Служителите на ЧЕЗ работиха до 03:30 ч. сутринта и възстановиха електрозахранването навсякъде, където можеха да достигнат.

Непроходимите пътища не позволиха на екипите да достигнат до 6 села в община Бойница.  Без ток останаха около 2 хил. клиенти в селата Бориловец, Градсковски колиби, Каниц, Периловец, Раброво, Шипкова махала. Прекъснато все още е електрозахранването и в с. Шишенци, Община Видин. Засегнати от тежката метеорологична обстановка остават 3 села в Община Угърчин, Област Ловеч – Гонец, Киркова махала и Микре. Екипите на ЧЕЗ работят усилено и се очаква в рамките на работния ден авариите да бъдат остранени навсякъде.

 

„Правим всичко по силите си да реагираме незабавно и да работим бързо. В новогодишната нощ дежурни ще бъдат 100 аварийни екипа. Надяваме се времето да бъде благосклонно на празника и нашите клиенти да го прекарат в уют и с усмивка. Уверяваме, че всичко, което зависи от нас, ще бъде направено“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.