/ Община Белоградчик
Белоградчик бе домакин на ХХІІІ държавно първенство по канадска борба. Организатори са Българската федерация по канадска борба и община Белоградчик. Официалната церемония по откриването започна с изпълнение на държавния химн, а сред гостите бяха Борис Николов - кмет на община Белоградчик, Асен Хаджитодоров - председател на Българската и Световната федерация по канадска борба и Тодор Бъзински.

Шефът на федерациите благодари на кмета на общината за поредното домакинство и за предоставените прекрасни условия за провеждане на състезанието в красивата спортна зала. Той връчи плакети на градоначалника и Бъзински. Кметът на общината приветства гостите и участниците в международното състезание и им пожела успех. Той не пропусна да отбележи, че форум на такова ниво в нашия град се провежда за първи път.

Участнички в състезанието.
Община Белоградчик

В продължение на два дни, над 250 участници се включиха в спортната надпревара. Състезанието респектираше с присъствието на цяло съзвездие от световни шампиони - Димитринка Петрова, Сашо Андреев, Емилия Стоянова, Лада Хаджиева, Елбин Ферат, Божидар Симеонов и Павел Кръстев и множество европейски такива.

Освен столичните клубове с повече от един клуб участваха и градовете Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас. Много добре се представиха и клубовете на Горна Оряховица, Силистра, Добрич, Кърджали, Стара Загора, Шумен, Враца, Козлодуй, Поморие и Селановци. Състезанието бе изключително полезно за състезателите от националния отбор, на които предстои участие в Европейското първенство по канадска борба през май в Гърция.

Награждаването.
Община Белоградчик

В комплексното класиране за юноши първите три места заеха клубовете на "Витоша" - София, "Спартак" - Благоевград и "Доростол" - Силистра, а при мъжете "Локомотив - 96" Горна Оряховица, "ЦСКА"  - София и "Доростол" Силистра.