/ iStock/Getty Images
Доброволци от мездренските села в Искърското дефиле започнаха благотворителна акция в подкрепа на младо семейство с две малки деца от свогенското село Габровница, което е изгубило дома си след пожар преди няколко дни, съобщиха от община Мездра.

Къщата, в която са живеели Радостин Лалов и Миглена Тодорова с децата си и родителите на двамата, е изгоряла напълно в пожара и не подлежи на възстановяване. Семейството спешно се нуждае от средства, за да купи друга къща, в която да се подслони. Сумата, която е необходима, но семейството няма, е около 35 000 лева. Разкрита е банкова сметка за дарения.

В благотворителната кампания, започната в социалните мрежи в помощ на семейството, ще се включат доброволците от Клуб "БМЧК и Приятели на Искърското дефиле" при Средно училище "Св. Климент Охридски" в Зверино.

Те ще поставят 10 кутии за събиране на дарения в селата Зверино, Игнатица, Оселна и Елисейна. На 14 февруари младите червенокръстници ще организират благотворителен базар в подкрепа на бедстващото семейство.

Към благотворителната кампания вече са се присъединили собственикът на хранителни магазини Пламен Йорданов от села Оселна и общинската съветничка Венета Петрова, както и кметството в Зверино. Семейството ще получи първоначална помощ от хранителни продукти, дрехи, перилни препарати и други стоки от първа необходимост, допълват от община Мездра.
БТА