Дарената великденска украса във Видин.
Дарената великденска украса във Видин. / Община Видин
В навечерието на Възкресение Христово младежката организация на ПП ГЕРБ във Видин подари на Общината красива великденска украса. Кметът Огнян Ценков подписа договора за дарението, като благодари сърдечно и отбеляза, че хубавата украса е подарък за всички граждани и гости на града и ще бъде поставена на подходящо атрактивно място в центъра на Видин. Областният координатор на Младежи ГЕРБ Николай Иванов поясни, че с този жест  се присъединяват към инициативата на Община Видин за красив Великден. „По този начин искаме да покажем на обществото и на младежите, че трябва да сме активни, да градим и да пазим нашия прекрасен град“ – заяви лидерът на организацията.

Огнян Ценков изрази удовлетворението си, че младите хора подемат подобни инициативи и дават пример на останалите как да се почитат християнските традиции и хубавите български обичаи. „Така заедно ще допринесем за създаването на истинска празнична атмосфера. Пожелавам ви все така да сте инициативни, да имате креативни идеи и да продължавате да работите за повишаване на жизнения стандарт на нашия прекрасен Видински край! Весело посрещане на Великденските празници и успех!“ – каза видинският кмет на младежите.

На 3 април Община Видин ще украси площад „Бдинци“ за предстоящите празници. От 4 април стартира и великденската програма със съвместен концерт на студенти от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, който ще се проведе в залата на Драматичния театър.