/ netinfo

Мобилен митнически екип от Митница Лом задържа 11 300 ампули контрабандни анаболни стероиди, предназначени за нелегална продажба във фитнес клубове в страни от ЕС. 

На 10 март, в района на Дунав мост 2, мобилен митнически екип спира за проверка товарен микробус с българска регистрация, превозващ по документи текстилни изделия за страна от ЕС.
 

анаболи на Дунав мост 2
БГНЕС/АМ


Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При огледа на стоката митническите служители установяват, че част от кашоните се различават от останалите. За тях шофьорът представил документи, според които в кашоните има оборудване за фирма от Холандия.

При извършването на проверката митническите служителите откриват, че кашоните са пълни с кутии с ампули от два вида анаболни стероиди за инжекционно приложение. Открити са 840 опаковки с по 5 броя ампули - общо 4200 ампули от лекарствения препарат „Drostanolone" и 1420 кутии също по 5 броя ампули - общо 7100 ампули от лекарствения препарат „Nandrolone", на обща стойност около 80 000 лева. Анаболите са задържани.

Агенция "Митници"