Медицинските заведения започват подписване на допълнителни споразумения с касата
Медицинските заведения започват подписване на допълнителни споразумения с касата / Дарик Враца

Три дни имат изпълнителите на медицинска помощ да подават отчети в РЗОК-Враца за заплащане на извършената от тях дейност през месец януари 2013 г., съобщиха от касата във Враца. Това ще става след подписването на допълнително споразумение към действащите до момента договори. Приемът на заявления и документи ще се осъществи по изготвен от РЗОК график.

Целта е до края на месец февруари на изпълнителите на медицинска помощ да им бъде заплатено за отчетената през януари дейност.
Паралелно с това лекарите ще трябва да подават и заявления за сключване на допълнителни споразумения за работа през 2013 г. с НЗОК по новите правила, уредени с решение на Надзорния съвет на НЗОК - обнародвано в Държавен вестник.

Всички лечебни заведения за болнична помощ също ще подписват допълнително споразумение за заплащане на дейностите за периода 01.01.2013 г. до влизане в сила на новия договор/споразумение.

Управителите на лечебните заведения, желаещи да оказват лечение по клинични пътеки и клинични процедури трябва подават заявления за сключване на договор/допълнително споразумение до 15.02.2013 г.
Директорът на РЗОК сключва договори и допълнителните споразумения с изпълнителите на медицинска помощ, които отговарят на критериите за осигуряване на достъпност и качество на медицинската помощ в 30-дневен срок от подаване на заявлението.